onsdag den 11. april 2012

Dejlige tips

Tænkte jeg lige ville skrive nogle gode tips ned.. man ved jo aldrig, det kunne jo være der var nogen der kunne bruge dem ;)

- Kom tæt på dine motiver, eks hvis du fotografere mennesker, så kom så tæt på dem som muligt, enten fystisk med kameraet ellers brug zoomen.. Men husk når du kommer tæt på, at fokuser på det vigtige i billedet, og så få det andet 'væk'


Når man som fotograf, tager billeder af børn, kæledyr og natur, er det bedst at gå ned i deres højde. Det giver en større effekt på billedet og en mere personlig fornemmelse at det man fotografere.Brug blitz udendørs når du fotograferer. Selv når man fotograferer billeder udendørs, er det en go ide at bruge blizt på dit kamera til at få bedre billeder. Hvis det er en mørk baggrund, så brug blitz til at lave ansigter lysere.

Som fotograf gælder det om at fange øjeblikket. Så det ville være en go ide, at have kameraet tændt hele tiden når man var afsted. Især til fester eller på tur. Det er også en go ide, at have et ekstra batteri med, som bagup, hvis man skulle være så uheldig at kameraet gik ud. Især hvis man skal tage billeder af situations billeder, som man ikke kan gentage, gælder det om at være klar med kameraet tændt.

Når man tager et billede af et bjerg eller en sø, så prøv at få et træ, en person eller en sten, det er faktisk næsten lige meget hvad, til at stå i forgrunden. Det ville hjælpe billedet med at få mere dybde i det. Man får en større effekt, når det virker som om du kigger på et billede og det virker som om man selv er der, og står og kigger på motivet. ellers hvis man tager billeder af solen, få et objekt ind foran, eks kan man gøre det objekt sort, så man virkelig fokusere på solens farver.Som fotograf gælder det om at være kreativ. Man skal ikke være bange for at prøve noget nyt, og bruge noget utraditionelt, til at skabe en bestemt stemning på billedet. Farver spiller også en stor rolle, så tænk over hvad du gerne vil med billedet. Hvis man søger det rustikke look, så brug svage farver, men hvis man der imod gerne vil have noget liv i billedet, bruger masser af stærke farver.   
Det hjælper rigtig meget at prøve sig frem. Tag en masse billeder, kig dem igennem, og derefter prøv igen.. Man kan altid lære af sine fejl. Og fik finder man gode ideer til andre kreative motiver ved at kigge sine billeder igennem.  Prøv også at tage billedet fra forskellige vinkler og sider. Og tag også gerne billeder både lodret og vandret. På den måde kan man få noget forskelligt ud af det samme motiv.

Det hjælper faktisk tit at være flere, om at tage billeder af det samme. selvom det kan være helt det samme person i den samme stilling, så kan billederne blive vidt forskellige. Vi ser hver især forskellige kreative sider af et motiv, og det kan tit hjælpe at se hvad de andre kunne få ud af det.

Og til sidst.. Husk at have det sjovt mens man fotografere. Husk at nyde det, også selvom det er til en fest, og man hele tiden skal have øjnene åbne, for ikke at gå glip af noget. Man kan tydelig se på et billede hvis fotografen ikke rigtig gider, og ikke hár lagt aærlig meget arbejde bag det.

Så er det bare med at komme igen ;)Ingen kommentarer:

Send en kommentar